Dare to be Grey is ongelooflijk trots op onze samenwerking met Are We Europe. In ‘Online Lies, Offline Lives’ hebben we journalisten en storytellers gevraagd om de offline gevolgen van online leugens te onderzoeken.
In deze (Engelstalige) artikelen hebben we het onder andere over; samenzweringstheorieën uit verschillende delen van Europa, nepnieuws in Hongarije, radicalisering in Nederland, filter bubbels, echo chambers, en familieleden die in samenzweringstheorieën geloven.
Lees de verhalen van mensen uit heel Europa wiens leven ingrijpend is veranderd door online desinformatie hier!
Sinds het einde van de Troubles heerst er een fragiele balans tussen vrede en conflict in Noord-Ierland; een balans die de afgelopen tijd aan het wankelen is gebracht.
Wij gingen naar Noord-Ierland om te zien waar mensen in staat zijn geweest om samen te komen, hun lessen uit het verleden te leren, en hernieuwde uitdagingen van polarisatie te overwinnen.
“Voor de Grieken staat Filotimo gelijk aan ademen. Zonder, is een Griek geen Griek, en kan zij evengoed het leven achter zich laten.”
Het woord ‘Filotimo’ ligt diep genesteld in de Griekse taal en is nagenoeg onvertaalbaar.
Het is een eervolle en emotionele waarde die staat voor gastvrijheid, altruïsme, en wederzijds respect.
In een land dat de afgelopen jaren geteisterd is door verdeeldheid, is het juist deze fundamentele pijler van de Griekse cultuur die een uitweg kan bieden aan de vele mensen die gebukt gaan onder de grimme gevolgen van deze diepgewortelde polarisatie.
In ‘Maastricht: Portret van een Europese Stad’ bekijken wij hoe een kleine stad als Maastricht erin slaagt om Europese ambities te verenigen met diens lokale tradities.
In maar liefst drie verschillende talen vragen wij de meest uiteenlopende Maastrichtenaren wat de stad voor hun betekent, hoe een groot en bewogen concept als ‘Europa’ zichzelf in de stad verwezenlijkt, en hoe mensen – ondanks de initiële verschillen – er van dag tot dag in slagen om nieuwe bruggen te slaan.